Δημήτρης Πελεκάνος
“Ανήσυχος” και “Δυναμικά Εξελισσόμενος” Χειροθεραπευτής-Φυσικοθεραπευτής
Φυσικοθεραπευτής

Ο Δημήτρης Πελεκάνος απόφοιτος των εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα / CGS 1998 εισήχθη το Δεκέμβριο του ίδιου έτους στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα. Την ολοκλήρωση του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος ακολούθησαν οι κλινικές ασκήσεις στο Κ.Α.Τ, στο Κρατικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας 251 και στο Ασκληπιείο της Βούλας.

  • Στο Κ.Α.Τ. εργάστηκε στο τμήμα της θωρακοχειρουργικής και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ).  Εφάρμοσε αναπνευστικές ασκήσεις σε χρόνιες και τραυματικές παθήσεις, καθώς και σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.
  • Στο κρατικό νοσοκομείο της Αεροπορίας 251 ασχολήθηκε με περιστατικά μυοσκελετικών παθήσεων. Η πληθώρα ευρέου φάσματος μυοσκελετικών περιστατικών και χειρουργικών τεχνικών συνέβαλε στην απόκτηση εμπειρίας για τη σωστή διαμόρφωση και εξατομίκευση των φυσικοθεραπευτικών τεχνικών.
  • Στο Ασκληπιείο της Βούλας η κλινική άσκηση αφορούσε κυριώς σε νευρολογικά τραυματικά ή μη περιστατικά  αλλά και σε νευρολογικές παθήσεις.
  • Το 2003-2004 φοίτησε στο Sheffield Hallam University ολοκληρώνοντας το MSc in Sports Injuries (Physiotherapy). Κατά τη διάρκεια της μεταπτυχιακής φοίτησης του είχε και τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει τα ορθοπεδικά χειρουργεία αθλητικών κακώσεων που εκτελούνταν από τον Christer G Rolf MD, PhD σε επαγγελματίες αθλητές του ποδοσφαίρου, κλασσικού αθλητισμού αλλά και σε αθλητές του αγγλικού rugby. Οι γνώσεις που απέκτησε στις αθλητικές κακώσεις, του έδωσαν την ευκαιρία αρχικά να εργασθεί στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας στο τμήμα της Χειροσφαίρισης Ανδρών (Handball). Ακολούθως του δόθηκε η ευκαιρία να αποτελέσει μέλος, ως φυσικοθεραπευτής, του Ιατρικού επιτελείου στην Κ.Α.Ε Πανελλήνιος (Basketball). Επόμενος σταθμός ήταν η Εθνική ομάδα Χειροσφαίρισης (Handball). Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Τόκιο 2021, αποτέλεσαν τους κορυφαίους αθλητικούς φυσικοθεραπευτικούς σταθμούς του ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας της Ιστιοπλοΐας.
  • Το Νοέμβριο του 2008 παρακολούθησε στο Portsmouth τα σεμινάρια ποδιατρικής “Practical Podiatric Biomechanics” του Paul Harradine MSc, BSc (Hons), SRCh, CertEd, Podiatrist, με τον οποίο  συνέχισε και ολοκλήρωσε τη πρακτική του άσκηση στο “Podiatry Centre of Portsmouth” για την εφαρμογή και διαμόρφωση κλινικών ποδιατρικών ορθωτικών πελμάτων.
  • Καθ’όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης του παρακολούθησε σεμινάρια βελονισμού τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2018 με την παρακολούθηση του σεμιναρίου από τον Christopher M. Norris PhD, MSc, MCSP, MBAcC.
Κλείσε Ραντεβού
Η αποκατάσταση στηρίζεται σε ένα σύνολο ειδικών τεχνικών κινητοποιήσης και χειρισμού για την αντιμετώπιση του πόνου.